-Ρίχνετε σ’ ένα μπολ το γιαούρτι, το αυγό, το ελαιόλαδο ή έλαιο αβοκάντο, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύετε με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικάnκαι να γίνει ένα ρευστό μείγμα.
-Σε ένα άλλο μπολ ρίχνετε τη βρώμη, τη σόδα και το baking powder και τα ανακατεύετε με ένα πιρούνι.
-Ρίχνετε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με το γιαούρτι και ανακατεύετε με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί.
-Βάζετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
-Για να ψηθούν τα pancakes χρειάζεται μία πολύ μικρή ποσότητα ελαιολάδου στο τηγάνι.
-Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνετε το λίγο από το μείγμα και το βάζετε στο τηγάνι.
-Ψήνετε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα γυρίζετε από την άλλη πλευρά και ψήνετε για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα & επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
-Σερβίρετε τα pancakes σε ένα πιάτο με υλικά της αρεσκείας σας, όπως για πράδειγμα μπανάνα σε φέτες, μύρτιλα, φυστικοβούτυρο, κουβερτούρα με >70% κακάο, μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη και ποπ κινόα.
Notes
Toppings: •μπανάνα •μύρτιλα •ποπ κινόα •κουβερτούρα με 70% κακάο •φυστικοβούτυρο •μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη