Go Back

Μπιφτέκια κόκκινης φακής

Prep Time 25 minutes
Cook Time 20 minutes
Course Main Course, Side Dish, Snack
Cuisine Mediterranean

Ingredients
  

  • 1 Φλιτζάνι Κόκκινες Φακές
  • 1 Φλιτζάνι βρώμη ή τριμμένη φρυγανιά
  • 1 πολτοποιημένο κρεμμύδι
  • 1 πολτοποιημένη ντομάτα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο,
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • σκόρδο σε σκόνη
  • αλάτι & πιπέρι
  • 200 Γραμμάρια θρυμματισμένη φέτα (προαιρετικά)

Instructions
 

  • Εκτέλεση:
    Βάζουμε στην κατσαρόλα τις κόκκινες φακές με 2 κούπες νερό και βράζουμε για 15’- 20’ προσθέτοντας τα μπαχαρικά.
    Μόλις πάρουν την υφή πουρέ και εξατμιστεί το περισσότερο νερό, αποσύρουμε από τη φωτιά (δεν χρειάζονται μπλέντερ).
    Προσθέτουμε το δυόσμο, το μαϊντανό, το κρεμμύδι, τη ντομάτα, το ελαιόλαδο & τη βρώμη/ ή φρυγανιά.
    Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, προσθέτουμε τη φέτα αν θέλουμε και στη συνέχεια πλάθουμε μπιφτέκια & τα ψήνουμε στους 180 ο σε αέρα για περίπου 15’-20’ μέχρι να ροδίσουν.
Keyword red lentils