Εκτέλεση:Βάζουμε στην κατσαρόλα τις κόκκινες φακές με 2 κούπες νερό και βράζουμε για 15’- 20’ προσθέτοντας τα μπαχαρικά.Μόλις πάρουν την υφή πουρέ και εξατμιστεί το περισσότερο νερό, αποσύρουμε από τη φωτιά (δεν χρειάζονται μπλέντερ).Προσθέτουμε το δυόσμο, το μαϊντανό, το κρεμμύδι, τη ντομάτα, το ελαιόλαδο & τη βρώμη/ ή φρυγανιά.Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, προσθέτουμε τη φέτα αν θέλουμε και στη συνέχεια πλάθουμε μπιφτέκια & τα ψήνουμε στους 180 ο σε αέρα για περίπου 15’-20’ μέχρι να ροδίσουν.