Μπιφτέκια κόκκινης φακής
Prep Time 25 minutes mins
Cook Time 20 minutes mins
Course Main Course, Side Dish, Snack
Cuisine Mediterranean
Ingredients
- 1 Φλιτζάνι Κόκκινες Φακές
- 1 Φλιτζάνι βρώμη ή τριμμένη φρυγανιά
- 1 πολτοποιημένο κρεμμύδι
- 1 πολτοποιημένη ντομάτα
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- ½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο,
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- σκόρδο σε σκόνη
- αλάτι & πιπέρι
- 200 Γραμμάρια θρυμματισμένη φέτα (προαιρετικά)
Instructions
- Εκτέλεση:Βάζουμε στην κατσαρόλα τις κόκκινες φακές με 2 κούπες νερό και βράζουμε για 15’- 20’ προσθέτοντας τα μπαχαρικά.Μόλις πάρουν την υφή πουρέ και εξατμιστεί το περισσότερο νερό, αποσύρουμε από τη φωτιά (δεν χρειάζονται μπλέντερ).Προσθέτουμε το δυόσμο, το μαϊντανό, το κρεμμύδι, τη ντομάτα, το ελαιόλαδο & τη βρώμη/ ή φρυγανιά.Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, προσθέτουμε τη φέτα αν θέλουμε και στη συνέχεια πλάθουμε μπιφτέκια & τα ψήνουμε στους 180 ο σε αέρα για περίπου 15’-20’ μέχρι να ροδίσουν.
Keyword red lentils
Advertisement
Φτιάξτε σήμερα την διατροφή σας!
Ξεκινηστε με την πρωτη σασ λιπομετρηση δωρεαν