Βάζετε τους χουρμάδες να μουλιάσουν σε νερό που έχει βράσει για 15'.
Ωστόσο βάζετε στο μπλέντερ να αλεστούν όλα τα στερεά υλικά (βρώμη, καρύδια, κανέλα, μοσχοκάρυδο, τζίντζερ & γαρύφαλλο) & τα βάζετε σ' ένα μπολ.Αφού μουλιάσουν οι χουρμάδες, τους σκουπίζετε με ένα χαρτί.
Τους προσθέτετε στο μπλέντερ μαζί με το μέλι, το χυμό & το ξύσμα πορτοκαλιού (εάν το μέλι δεν είναι πολύ ρευστό συστήνεται να το ζεστάνετε λίγο).Προσθέστε το μείγμα στα στερεά υλικά & ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Φτιάχνετε μικρές μπαλίτσες & τις τοποθετείτε πάνω σ' ένα ταψάκι με λαδόκολλα.
Τις αφήνετε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Εάν θέλετε μπορείτε να βουτήξετε τις μπαλίτσες σε λιωμένη κουβερτούρα & να τις αφήσετε ξανά για λίγο στο ψυγείο!