Σωτάρετε σε μέτρια φωτιά με λίγο ελαιόλαδο το ψιλοκομένο κρεμμύδι, το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
Προσθέτετε τα φύλλα του δεντρολίβανου, τον πελτέ ντομάτας.
Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε την τριμμένη ντομάτα.
Χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά & βράζετε για 20 λεπτά.
Κόβετε τα καλαμαράκια σε λεπτές φέτες και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα να βράσουν για πρίπου 7 λεπτά.
Ψιλοκόβετε τον μαϊντανό & τον προσθέτετε στην κατσαρόλα. Την αποσύρετε από τη φωτιά & ανακατεύετε.
Βράζετε τα λιγκουίνι σ’ άλλη κατσαρόλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευσίας. Τα σουρώνετε και τα μεταφέρετε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Κόβετε τα ντοματίνια στα 4, τα προσθέτετε & ανακατεύετε. Βάζετε επίσης και το καλαμπόκι.
Στο τέλος αν θέλετε σερβίρετε με λίγα φύλλα δεντρολίβανου.