Λιγκουίνι με καλαμαράκια
Course Main Course
Cuisine Italian
Ingredients
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- φύλλα από 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 120 γρ. κόκκινο κρασί
- 600 γρ. τριμμένη ντομάτα
- Αλάτι
- τριμμένο πιπέρι
- 500 γρ. καλαμαράκια
- ¼ ματσάκι μαϊντανό
- 500 γρ. λιγκουίνι ολικής
- 100 γρ. ντοματίνια
- 100 γρ καλαμπόκι
Instructions
- Σωτάρετε σε μέτρια φωτιά με λίγο ελαιόλαδο το ψιλοκομένο κρεμμύδι, το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτετε τα φύλλα του δεντρολίβανου, τον πελτέ ντομάτας.
- Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε την τριμμένη ντομάτα.
- Χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά & βράζετε για 20 λεπτά.
- Κόβετε τα καλαμαράκια σε λεπτές φέτες και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα να βράσουν για πρίπου 7 λεπτά.
- Ψιλοκόβετε τον μαϊντανό & τον προσθέτετε στην κατσαρόλα. Την αποσύρετε από τη φωτιά & ανακατεύετε.
- Βράζετε τα λιγκουίνι σ’ άλλη κατσαρόλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευσίας. Τα σουρώνετε και τα μεταφέρετε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Κόβετε τα ντοματίνια στα 4, τα προσθέτετε & ανακατεύετε. Βάζετε επίσης και το καλαμπόκι.
- Στο τέλος αν θέλετε σερβίρετε με λίγα φύλλα δεντρολίβανου.
Keyword linguine, squid