Λιγκουίνι με καλαμαράκια

Course Main Course
Cuisine Italian

Ingredients
  

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • φύλλα από 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 120 γρ. κόκκινο κρασί
  • 600 γρ. τριμμένη ντομάτα
  • Αλάτι
  • τριμμένο πιπέρι
  • 500 γρ. καλαμαράκια
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό
  • 500 γρ. λιγκουίνι ολικής
  • 100 γρ. ντοματίνια
  • 100 γρ καλαμπόκι

Instructions
 

  • Σωτάρετε σε μέτρια φωτιά με λίγο ελαιόλαδο το ψιλοκομένο κρεμμύδι, το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτετε τα φύλλα του δεντρολίβανου, τον πελτέ ντομάτας.
  • Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε την τριμμένη ντομάτα.
  • Χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά & βράζετε για 20 λεπτά. 
  • Κόβετε τα καλαμαράκια σε λεπτές φέτες και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα να βράσουν για πρίπου 7 λεπτά.
  • Ψιλοκόβετε τον μαϊντανό & τον προσθέτετε στην κατσαρόλα. Την αποσύρετε από τη φωτιά & ανακατεύετε.
  • Βράζετε τα λιγκουίνι σ’ άλλη κατσαρόλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευσίας. Τα σουρώνετε και τα μεταφέρετε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Κόβετε τα ντοματίνια στα 4, τα προσθέτετε & ανακατεύετε. Βάζετε επίσης και το καλαμπόκι.
  • Στο τέλος αν θέλετε σερβίρετε με λίγα φύλλα δεντρολίβανου.
Keyword linguine, squid
Logo_footer   
     © 1996-2023 Gymnasium | Developed by Dimitris

Follow us: