Go Back

Healthy Banana Bread

Prep Time 5 minutes
Cook Time 28 minutes
Course Snack
Servings 8 /bread
Calories 94 kcal

Ingredients
  

  • 2 Μεγάλες Ώριμες Μπανάνες
  • 200 γραμμάρια αλέυρι δίκοκκου σιταριού ολικής/ βρώμης (που φουσκώνει μόνο του) ή αλεσμένη βρώμη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 50 γραμμάρια κακάο άγλυκο
  • 3 βανίλιες
  • 100-120 ml χυμός πορτοκαλιού & το ξύσμα του
  • 60 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 50-100 γραμμάρια σιρόπι αγάυης/ σφενδάμου/ μέλι ή αντίστοιχη ποσότητα σε στέβια
  • σταγόνες κουβερτούρας (προαιρετικά)

Instructions
 

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 150 βαθμούς
  • Λιώνεις τις μπανάνες με ένα πιρούνι ή στο blender.
  • Προσθέτεις στο μείγμα το σιρόπι/ μέλι/ τη στέβια, το χυμό πορτοκαλιού & το ξύσμα, το ελαιόλαδο & ανακατεύεις.
  • Έπειτα προσθέτεις το αλεύρι/ ή τη βρώμη, το κακάο, τη σόδα, τις βανίλιες, το baking powder & ανακατεύεις.
  • Εάν επιθυμείς προσθέτεις στο τέλος τις σταγόνες κουβερτούρας & ανακατεύεις.
  • Σε μία παραλληλόγραμμη φόρμα βάζεις λαδόκολλα & προσθέτεις μέσα το μείγμα.
  • Ψήνεις για περίπου 25-32' στον αέρα ή στον αέρα με αντιστάσεις στους 180 βαθμούς
  • (Αν επιθυμείς το αποτέλεσμα να θυμίζει brownies, ψήνεις περίπου για 25-28'.)
    -Μπορείς να σερβίρεις μία φέτα banana-bread με ταχίνι ή φυστικοβούτυρο!
Keyword banana, bread