Οι καλύτερες ασκήσεις για να φτιάξουμε τη διάθεσή μας!

Η γυμναστική είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για να ρυθμίζουμε τη διάθεσή μας

και οι παρακάτω ασκήσεις λειτουργούν και με το παραπάνω.

Η κακή διάθεση ξέρουμε ότι γιατρεύεται με τη γυμναστική,

αλλά όταν έχουμε κακή διάθεση, μάλλον η άσκηση είναι το τελευταίο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε.

Ίσως θα προτιμούσαμε να κάτσουμε στον καναπέ και να δούμε ακόμα ένα επεισόδιο από την αγαπημένη μας σειρά.

Αυτές οι ασκήσεις όμως είναι και εύκολες, και ιδιαίτερα αποτελεσματικές στο να μας φτιάξουν τη διάθεση.

Ας δούμε ποιες είναι και γιατί αξίζει να τις εντάξουμε στην καθημερινότητά μας.

Περπάτημα

Είναι ό,τι πιο απλό, και επειδή δεν ασκεί ιδιαίτερη πίεση στις αρθρώσεις μας, ενδείκνυται σχεδόν για όλους.

Ειδικότερα αν έχετε κάποιο μέρος με πράσινο κοντά στο σπίτι σας, η ευεργετική επίδραση μιας βόλτας στη διάθεση θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη.

Το περπάτημα είναι αερόβια άσκηση, που θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το βάρος σας, να έχετε καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και λειτουργία της καρδιάς.

Pilates

Το Pilates είναι μια πρακτική που μπορεί να σας βοηθήσει όχι μόνο να δυναμώσετε τους μυς σας και να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος χωρίς να ασκείτε πίεση στις αρθρώσεις σας, αλλά έχει και καταγεγραμμένα οφέλη στη διάθεση και την ψυχική υγεία.

Μπορεί να σας βοηθήσει με τα προβλήματα στην συγκέντρωση που είναι πολύ συχνό σύμπτωμα της κατάθλιψης και της αγχώδους διαταραχής.

Γιόγκα

Η γιόγκα είναι κάπως πιο πολύπλοκη στις κινήσεις της, αλλά αυτό δεν πρέπει να σας σταματήσει από το να ξεκινήσετε.

Πέρα από τη θεαματική βελτίωση που θα δείτε στην ευλυγισία σας και στην αίσθηση ισορροπίας σας, η γιόγκα τονώνει τους μυς και αντιμετωπίζει το στρες και τα συμπτώματα της κατάθλιψης με πολύ αποτελεσματικό τρόπο.

Υπάρχουν αμέτρητα θέσεις και εισαγωγικές στάσεις που μπορείτε να κάνετε ακόμα και αν είστε εντελώς αρχάριοι, μέχρι να αποφασίσετε αν θα θέλατε να συνεχίσετε με κατι πιο δύσκολο.

Ασκήσεις με το βάρος του σώματος

Ίσως είναι η καλύτερη επιλογή σε αυτή τη λίστα, επειδή μπορείτε να τις κάνετε κυριολεκτικά στο σημείο που βρίσκεστε στο είτε στο γυμναστήριο είτε σπίτι σας.

Και ειδικά τις μέρες που η κακή διάθεση δεν σας αφήνει να περπατήσετε ούτε μέχρι το περίπτερο, το να μπορείτε (με λίγη πίεση, ίσως) να κάνετε μερικές ασκήσεις στο πάτωμα δίπλα στο κρεβάτι… είναι κάτι, τουλάχιστον.

Δοκιμάστε καθίσματα και σανίδα, και μην ξεχνάτε τις διατάσεις.

Αυτές οι ασκήσεις θα “ξυπνήσουν” τους μυς σας, με αποτέλεσμα να νιώσετε άμεσα πιο δραστήριοι, και να καταφέρετε να συνεχίσετε την ημέρα σας.

Κυκλικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο

Αν τα καταφέρουμε και φτάσουμε μέχρι την πόρτα του γυμναστηρίου τότε η κυκλική προπόνηση είναι μια από τις καλύτερες λύσεις έτσι ώστε να γυμνάσετε όλο το σώμα και να νιώσετε καλύτερα.

Ένα από τα θετικά της είναι ότι μπορείτε ανάλογα με τις δυνάμεις σας να δουλέψετε όσο χρόνο θέλετε από 20 έως και 45 λεπτά δουλεύοντας όλο το σώμα.

Είναι μια προπόνηση που δεν μετανιώνεις που έκανες καθώς νιώθεις όλο το σώμα σου να γεμίζει ενέργεια, χωρίς η κόπωση να σε κάνει να νιώθεις πιασμένος τις επόμενες ημέρες, άλλα επίσης θα είσαι και άμεσα πιο δραστήριος με καλύτερη διάθεση.

Διαλειμματική προπόνηση

Πες το όπως θέλεις.

Cross Training, Wodbox, Interval, Spinning, Bodypump, Totalbody, Tabata

είναι μερικές απο τις επιλογές σου αν σου αρέσουν τα ομαδικά τμήματα.

Αν επιλέγεις να κάνεις μόνος μια καλή λύση είναι να δουλεύεις μια άσκηση έντονα για 45″ και να παίρνεις διάλειμμα 30″.

Αυτή είναι μια πιο απαιτητική προπόνηση, αλλά και με τα καλύτερα αποτελέσματα.

Το σώμα σου ζορίζετε και με αυτό το τρόπο εκκρίνει τις απαραίτητες ορμόνες για να νιώσεις καλύτερα, να μειώσεις το λίπος σου αλλά και να χτίσεις την μυική σου μάζα.

Άλλα πλεονεκτήματα της είναι ότι είναι ιδιαίτερα αποδοτική στην καύση θερμίδων και λίπους γιατί εναλλάσσεις τον  ρυθμό της αερόβιας με αναερόβια.

Ενισχύει την παραγωγή ενδορφινών και νιώθεις χαρούμενος ακόμη και με 15 λεπτά.

Δεν βαριέσαι εύκολα γιατί η διαλειμματική προπόνηση προσφέρει μεγαλύτερη ποικιλία στο πρόγραμμά σου αφού μπορείς να εναλλάσεις ασκήσεις αερόβιας γυμναστικής με ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης.

Έρευνες έχουν δείξει ότι ο συνδυασμός προπόνησης αντιστάσεων και διαλειμματικής προπόνησης υψηλής έντασης βοηθάει την απώλεια κιλών κυρίως λίπους και όχι μυϊκής μάζας.

Γυμνάζεις σώμα και ενισχύεις καρδιοαναπνευστικό, καθώς όσοι κάνουν διαλειμματική προπόνηση έχουν αύξηση στην αερόβια αντοχή τους.

Picture of Βασίλης Τρίγωνης

Βασίλης Τρίγωνης

Προπονητής στο Gymnasium

Απόφοιτος τμήματος Φυσικής Αγωγής

IG : @trainertrivas

Καλύτερη φυσική κατάσταση και λιγότερο στρες.

Δειτε τις νεες ευελικτες συνδρομες εδω!