Έτοιμοι για τα Χριστούγεννα!

Απλα τιπς για να νιώθεις καλυτερά με το σώμα σου πριν και μέσα στις γιορτές.

 

Γιορτές και ζυγαριά

Όσο πλησιάζουν οι γιορτές μπορεί όλοι μας να θέλουμε να πέσουμε δύο νούμερα στη ζυγαριά έτσι ώστε να έχουμε μία “ρεζέρβα κιλών” μέσα στην περίοδο Χριστουγέννων έτσι ώστε να νιώθουμε ακόμη πιο άνετα με το σώμα μας.

 Ζ & Α

Γι’ αυτό λοιπόν καθώς πλησιάζει ο Δεκέμβρης, και θα ήταν καλό να πούμε καλό μήνα από αύριο, να προσπαθήσουμε να μειώσουμε τις ποσότητες ζάχαρης που καταναλώνουμε για τις επόμενες 25 μέρες και αν τα καταφέρουμε καλά τις πρώτες δύο εβδομάδες τότε για τις υπόλοιπες 10 μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα θα μπορούσαμε να μειώσουμε και την ποσότητα από το αλεύρι που καταναλώνουμε.

Αυτός θα είναι ένας σχεδόν σίγουρος τρόπος η ζυγαριά να πέσει ελαφρώς, και η εικόνα του σώματος μας να βελτιωθεί αισθητά.

Δεν είναι κάτι μαγικό απλά μειώνοντας αυτές τις δύο τροφές το σώμα μας καταφέρνει να αναπνέει και όλες οι λειτουργίες μας θα γίνονται καλύτερα μέσα στη μέρα.

“Αυτές οι δυο τροφές, η ζάχαρη και το αλεύρι, μας προσφέρουν ένα γρήγορο γεύμα και σε κατανάλωση αλλά και σε επεξεργασία οπότε είναι πολύ πιθανό να πεινάσουμε πολύ σύντομα μετά που θα το καταναλώσουμε.”

Γυμναστική

Ένα κομμάτι που θα ήθελα να προσθέσω στο σημερινό άρθρο έτσι ώστε να βοηθήσουμε την κατάσταση λίγο, για την βελτίωση σώματος μας μέχρι τα Χριστούγεννα, είναι φυσικά να προσπαθήσουμε να γυμναζόμαστε από τρεις έως και πέντε φορές την εβδομάδα έτσι ώστε να ανεβάσουμε τον καθημερινό μας μεταβολισμό αισθητά και να βοηθήσουμε την καύση λίπους ταυτόχρονα με την μειωμένη θερμιδική πρόσληψη από την διατροφή μας.

“3 Φορές την εβδομάδα στο γυμναστήριο, μπορούν να αυξήσουν τον μεταβολισμό σου αρκετά έτσι ώστε το αποτέλεσμα να έρθει ακόμη πιο γρήγορα”

Υπνος

Κοιμήσου περισσότερο!

Μην περιμένεις ο οργανισμός σου να λειτουργεί σωστά με λίγες ώρες ύπνου.

Επίσης θα έχεις παρατηρήσει ότι ίσως τρως περισσότερο τις μέρες που δεν κοιμασαι καλά και ίσως έχεις περισσότερες λιγούρες και όρεξη για γλυκό ή αλμυρό… Γι’αυτό λοιπόν πέσε λίγο νωρίτερα στο κρεβάτι, πιάσε ένα βιβλίο ή μείωσε την φωτεινότητα στο κινητο όταν ξαπλώνεις στο κρεβάτι. Πόσες ώρες είναι αρκετές; Προσπάθησε για 6 και πάνω!

Hardcore Tip

Κλείνοντας ας δώσουμε ένα TIP και τους πιο χάρντκορ.

Θα πρότεινα το τελευταίο γεύμα να γίνεται κατά τις 18.00-20.00 η ώρα το βράδυ και στην συνέχεια μέχρι και τον ύπνο να μην καταναλώσουμε κάτι για να διατηρήσουμε το σώμα μας σε μια κατάσταση νηστείας για κάποιες ώρες, μέχρι το επόμενο πρωί, και να βοηθήσουμε τις ορμόνες που είναι υπεύθυνες για την αύξηση μυϊκής μάζας και τη μείωση λίπους να αυξηθούν και να κάνουν τη δουλειά μόνες τους.

Αν πάλι είναι τραγικά δύσκολο να μην φάτε βραδινό τότε επιλέξτε ένα ισορροπημένο γεύμα με αρκετή πρωτεΐνη, θρεπτικά λιπαρά και μικρές έως ελάχιστες ποσότητες από υδατάνθρακα για τα μέγιστα αποτελέσματα.

Να είστε καλά, να γυμνάζεστε και να περνάτε όμορφα!

Picture of Βασίλης Τρίγωνης

Βασίλης Τρίγωνης

Προπονητής στο Gymnasium

Απόφοιτος τμήματος Φυσικής Αγωγής

IG : @trainertrivas

Καλύτερη φυσική κατάσταση και λιγότερο στρες.

Δειτε τις νεες ευελικτες συνδρομες εδω!