Carrot Cake Bars

Ingredients
  

  • Για τις μπάρες: -1,5 φλ. αλεύρι αμυγδάλου
  • -1/4 φλ. αλεύρι ταπιόκας (ή βρώμης)
  • -1/3 έλαιο αβοκάντο (ή ελαιόλαδο)
  • -3/4 φλ. σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης
  • -2 αυγά
  • -1 κ. σούπας κανέλα
  • -3/4 κ. σούπας τζίντζερ σε σκόνη
  • -1/4 κ. σούπας μοσχοκάρυδο
  • -1,5 κ. γλυκού βανίλια
  • -1/2 κ. γλυκού baking soda
  • -1 φλ. τριμμένα καρότα
  • -1/3 φλ. καρύδια (προαιρετικά)
  • -1/4 φλ. σταφίδες (προαιρετικά)
  • Για το γλάσο: -1,5 φλ. κάσιους
  • -2/3 φλ. στραγγιστό γιαούρτι
  • -1/2 φλ. σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης
  • -1 κ. γλυκού βανίλια
  • -1/4 έλαιο αβοκάντο (ή ελαιόλαδο)
  • -2 κ. γλυκού χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού

Instructions
 

  • Για το γλάσο: 
    Βάλτε τα κάσιους σε ζεστό νερό να μουλιάσουν για μισή ώρα.
  • Τα στραγγίζετε & τα προσθέτετε στο blender με τα υπόλοιπα.
  • Χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
  • Έπειτα το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.
  • Για τις μπάρες: 
    Τοποθετείστε σ' ένα μπολ τα ξηρά υλικά & ανακατέψτε.
  • Σ' ένα άλλο μπολ βάλτε τα υγρά & ανακατέψτε καλά.
  • Έπειτα προσθέστε το μείγμα από τα υγρά υλικά σ' αυτό με τα ξηρά. 
  • Έπειτα ανακατεύετε τα καρότα, τους ξηρούς καρπούς & τις σταφίδες (εάν τις χρησιμοποιήσετε). 
  • Απλώστε το μείγμα σ' ένα τετράγωνο ταψάκι 9x9 & ψήστε στους 180o για 20-25 λεπτά. 
  •  Αφού κρυώσουν, βάλτε πάνω στις μπάρες το γλάσο.
    Κόψτε σε μπάρες & έτοιμες!
Logo_footer   
     © 1996-2023 Gymnasium | Developed by Dimitris

Follow us: