Carrot Cake Bars
Ingredients
- Για τις μπάρες: -1,5 φλ. αλεύρι αμυγδάλου
- -1/4 φλ. αλεύρι ταπιόκας (ή βρώμης)
- -1/3 έλαιο αβοκάντο (ή ελαιόλαδο)
- -3/4 φλ. σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης
- -2 αυγά
- -1 κ. σούπας κανέλα
- -3/4 κ. σούπας τζίντζερ σε σκόνη
- -1/4 κ. σούπας μοσχοκάρυδο
- -1,5 κ. γλυκού βανίλια
- -1/2 κ. γλυκού baking soda
- -1 φλ. τριμμένα καρότα
- -1/3 φλ. καρύδια (προαιρετικά)
- -1/4 φλ. σταφίδες (προαιρετικά)
- Για το γλάσο: -1,5 φλ. κάσιους
- -2/3 φλ. στραγγιστό γιαούρτι
- -1/2 φλ. σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης
- -1 κ. γλυκού βανίλια
- -1/4 έλαιο αβοκάντο (ή ελαιόλαδο)
- -2 κ. γλυκού χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού
Instructions
- Για το γλάσο: Βάλτε τα κάσιους σε ζεστό νερό να μουλιάσουν για μισή ώρα.
- Τα στραγγίζετε & τα προσθέτετε στο blender με τα υπόλοιπα.
- Χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Έπειτα το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.
- Για τις μπάρες: Τοποθετείστε σ' ένα μπολ τα ξηρά υλικά & ανακατέψτε.
- Σ' ένα άλλο μπολ βάλτε τα υγρά & ανακατέψτε καλά.
- Έπειτα προσθέστε το μείγμα από τα υγρά υλικά σ' αυτό με τα ξηρά.
- Έπειτα ανακατεύετε τα καρότα, τους ξηρούς καρπούς & τις σταφίδες (εάν τις χρησιμοποιήσετε).
- Απλώστε το μείγμα σ' ένα τετράγωνο ταψάκι 9x9 & ψήστε στους 180o για 20-25 λεπτά.
- Αφού κρυώσουν, βάλτε πάνω στις μπάρες το γλάσο. Κόψτε σε μπάρες & έτοιμες!