Μπιφτέκια Ρεβυθιού

Prep Time 20 mins
Cook Time 20 mins
Course Main Course, Side Dish
Servings 8

Ingredients
  

  • 2 φλυτζάνια ρεβύθια βρασμένα
  • 1 ½ φλυτζάνι βρώμη ή τριμμένη φρυγανιά
  • 1 πολτοποιημένο κρεμμύδι
  • 1 πολτοποιημένη ντομάτα
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • σκόρδο σε σκόνη
  • αλάτι & πιπέρι
  • 300 γραμμάρια θρυμματισμένη φέτα (προαιρετικά)

Instructions
 

  • Βράζουμε στην κατσαρόλα τα ρεβύθια και όταν είναι έτοιμα τα αλέθουμε στο μπλέντερ προσθέτοντας και τα μπαχαρικά.
  • Προσθέτουμε το δυόσμο, το μαϊντανό, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τη ντομάτα, το ελαιόλαδο και τη βρώμη / ή φρυγανιά.
  • Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, προσθέτουμε τη φέτα & στη συνέχεια πλάθουμε μπιφτέκια και τα ψήνουμε στους 180 ο σε αέρα για περίπου 15’-20’ μέχρι να ροδίσουν.
Keyword burger, chickpea
Logo_footer   
     © 1996-2023 Gymnasium | Developed by Dimitris

Follow us: