Κριθαρότο με τόνο

Prep Time 20 mins
Course Main Course
Servings 2

Equipment

  • 200γρ κριθαράκι ολικής μέτριο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 7 κλωνάρια θυμάρι (μόνο τα φύλλα)
  • 70ml λευκό κρασί
  • 200γρ φρέσκια ντομάτα τριμμένη
  • 200-300ml ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 300γρ τόνο σε νερό
  • 2 κ. σούπας κάπαρη
  • 100γρ καλαμπόκι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • Για το γαρνίρισμα: τριμμένη γραβιέρα.

Instructions
 

  • Εκτέλεση: Ζεσταίνεις το νερό με το ζωμό (αν τον χρησιμοποιήσεις).
    Τοποθετείς μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
    Μόλις ζεσταθεί, προσθέτεις το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το καλαμπόκι και την κάπαρη και τα σοτάρεις για λίγο.
    Προσθέτεις το κριθαράκι με το θυμάρι και ανακατεύεις συνεχώς για να μην κολλήσει. Σβήνεις, έπειτα, με το λευκό κρασί και ανακατεύεις μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
    Μετά προσθέτεις την τριμμένη ντομάτα και το ζεστό νερό σε δόσεις.
    Προς το τέλος του μαγειρέματος, χαμηλώνεις την φωτιά και προσθέτεις 200 γρ από τον τόνο.
    Αλατοπιπερώνεις και ανακατεύεις μέχρι να χυλώσει το κριθαρότο.
    Σερβίρεις γαρνίροντάς το με τον υπόλοιπο τόνο & με λίγη τριμμένη γραβιέρα.
Keyword tuna
Logo_footer   
     © 1996-2020 Gymnasium | Developed by Dimitris

Follow us: