Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο

Course Main Course, Snack
Cuisine Mediterranean

Ingredients
  

  • 500 γρ. χοντροκομμένο σπανάκι
  • 1 πράσο σε λεπτές φέτες
  • ½ ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
  • ½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες
  • 2 κ. σούπας διατροφική μαγιά (προαιρετικά)
  • 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 400 ml γάλα
  • 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 230 γρ. αλεύρι αμυγδάλου ή βρώμης ή ολικής
  • 100 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 15 γρ. baking powder
  • 80γρ ελαιόλαδο +  3 κ. σούπας για το σοτάρισμα
  • αλάτι & πιπέρι

Instructions
 

  • Ζεσταίνουμε 3 κ. σούπας ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι σε δόσεις, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε λίγο ακόμα, μέχρι να μαραθεί καλά. Κλείνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον άνηθο, το μαϊντανό, τη διατροφική μαγιά και λίγο περισσότερο από τη μισή της θρυμματισμένης φέτας (αν τα χρησιμοποιήσουμε), ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σ' ένα μπολ χτυπάμε το γάλα, το γιαούρτι και 80 ml ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Σ' ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι αμυγδάλου/ βρώμης/ολικής με το καλαμποκάλευρο, το baking powder, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε το μείγμα με τα στερεά στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέτουμε έπειτα το μείγμα με τα λαχανικά & ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε λαδόκολλα σ’ ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Προσθέτουμε πάνω την υπόλοιπη θρυμματισμένη φέτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C° στον αέρα, για περίπου 50’.  
    Όταν κρυώσει απολαμβάνουμε!
Keyword pie, spinach
Logo_footer   
     © 1996-2023 Gymnasium | Developed by Dimitris

Follow us: